Apteekki ja apteekki on hyödyllinen ratkaisu liikkeellä ollessaApteekki ja apteekki on hyödyllinen ratkaisu liikkeellä ollessa


minusta

Apteekki ja apteekki on hyödyllinen ratkaisu liikkeellä ollessa

Tervetuloa tähän hyödylliseen blogiin. Tämä blogi tarjoaa sinulle käytännön tietoa apteekeista ja niiden tarjoamista monista palveluista. Sinun ei tarvitse mennä lääkäriin joka kerta, kun voit huonosti tai tarvitset jonkinlaista hoitoa. Apteekeissa ja apteekeissa on laaja valikoima tuotteita tarpeisiisi kaikissa tilanteissa, ja apteekkihenkilökunta voi antaa sinulle hyviä neuvoja. Apteekeissa on valikoima tuotteita, jotka tarjoavat lääketieteellistä tukea, sekä tuotteita kosmetiikasta ravitsemukseen ja hygieniaan ja moniin muihin. Apteekit voivat myös tarjota sinulle lääketuotteita sekä kattaa hygieniatarpeet ja kosmetiikkaa jokapäiväiseen käyttöön. Alueesi apteekit voivat myös tarjota ympärivuorokautista palvelua, josta voit saada hoitoa hätätilanteessa. Tutustu tähän blogiin saadaksesi lisää tietoa apteekeista ja kaivetuista kaupoista löytääksesi niiden tarjoamat edut.

Kategoriat

Kipulääkkeet - Ibuprofeeni vai parasetamoli? Katso tästä taulukosta kumpi sopii paremmin sinulle

Tulehduskipulääkkeet vaikuttavat tulehdusperäiseen kipuun elimistössä ja esimerkiksi ibuprofeeni kuuluu tulehduskipulääkkeisiin. Muita tulehduskipulääkkeitä ovat esimerkiksi asetyylisalisyylihappo ja naprokseeni. Tulehduksen oireita voivat olla kivun lisäksi kuumotus, punoitus sekä turvotus.

Parasetamoli taas auttaa parhaiten särkyyn sekä kuumeeseen. Parasetamoli on pidempiaikaisessa käytössä parempi vaihtoehto ibupofeenille. Jos kipulääkkeet eivät auta muutamassa päivässä, lopeta niiden käyttö ja hakeudu lääkäriin. Kipulääkkeet eivät tehoa hermoperäisiin särkyihin, kuten selkäkipuihin.

Satunnainen kipulääkkeiden käyttö ei kuitenkaan ole haitallista ja niistä onkin enemmän hyötyä kuin haittaa, jotta pääsee kivusta nopeasti eroon.

Kipulääkkeet eivät sovi yhteen kaikkien lääkkeiden tai sairauksien kanssa, joten koska kipulääkkeiden myynti keskittyy apteekkiin, osaava henkilökunta pystyy neuvomaan sinulle sopivimmat lääkkeet. Voimakkaaseen kipuun soveltuu myös ibuprofeenin ja parasetamolin yhdistelmä. Yhdistelmälääkityksen käyttö on parempi vaihtoehto kuin ottaa suurempi määrä yhtä tulehduskipulääkettä. Ibuprofeenin ja parasetamolin käyttö yhdessä on yleensä parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi se, että kasvattaa tulehduskipulääkkeen annosmäärää.

Tästä luettelosta näet helposti kumpi vaikuttava aine sinun kannattaa valita:

Pääkipu: Molemmat käyvät, sekä ibuprofeeni että parasetamoli. Jos kipusi on akuuttia, kannattaa päänsärkyyn kokeilla nopeammin vaikuttavia valmisteita, kuten poretabletteja. Voit tarvittaessa kokeilla myös parasetamolin ja ibuprofeenin yhdistelmää.

Selkä- tai niskakipu: Testaa ensin parasetamolia. Tulehduskipugeelit toimivat hyvin paikallisiin kiputiloihin. Paras ja pitkäaikaisin helpotus on kuitenkin hyvä ergonomia sekä liikunta. Kipujen pitkittyessä ota yhteyttä lääkäriisi.

Hammassärky: Ibuprofeeni on hyvä vaihtoehto, sillä hammaskivun syy on useimmiten tulehdus.

Vatsakipu: Kipulääkkeiden käyttö ei ole paras valinta vatsakipuun, sillä yleisimmät syyt vatsakivuille ovat närästys tai muut ruuansulatus vaivat. Valitettavasti tulehduskipulääkitys voi pahentaa kivun aiheuttajaa, sillä lääkkeillä on vaikutusta vatsan limakalvoihin. Keskustele vatsankipusi oireista apteekkisi henkilökunnan kanssa, mutta jos vatsan oireilu on äkillistä ja poikkeavaa voit hakeutua lääkäriin.

Kuukautiskivut: Ibuprofeeni toimii tehokkaasti kuukautiskipuihin. Joskus kivut voivat olla todella voimakkaita ja silloin voit kokeilla naprokseenia, sitä saa apteekista farmaseutin neuvonnalla.

Flunssa ja kuumeinen olo: parasetamoli soveltuu flunssan oireiden hoitoon sillä kipulääkkeenä parasetamoli lievittää päänsärkyä ja lihassärkyjä. Monet flunssalääkkeet sisältävät myös tulehduskipulääke aspiriinia eli asetyylisalisyylihappoa. Tapiolan Apteekki tarjoaa kattavan valikoiman kipulääkkeitä monenlaiseen kipuun ja särkyyn.